Kahve gibi kafeinli içeceklerin tüketimi stres, depresyon, anksiyeteyi arttırır. Günde en fazla 2 fincan kahve içilmeli, çay, kahve, gazlı içecekler yerine ıhlamur, limon, nane, adaçayı ve papatya çaylarının tercih edilmelidir.
Stres sırasında B kompleks vitaminlerine gereksinim artar. Streste kilo alımı artma eğiliminde olduğu için genellikle bu durumlarda ekmek başta olmak üzere tüm tahıl ürünleri tüketim miktarı azaltılır. Oysa B grubu vitaminleri içeren tahıl ürünleri stres esnasında artan vitamin ihtiyacını karşılamak için önemlidir. Ayrıca B grubu vitaminleri hafızanın arttırılması ve beyin fonksiyonlarının daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bu yüzden tahıl tüketimi yanında süt, yoğurt, yumurta ve yeşil yapraklı gıdaları da tüketmeye özen göstermeliyiz.
Stres altında vücudun C vitamini ihtiyacı artara. Bu dönemde özellikle meyve, sebze, koyu yeşil yapraklı gıdalar bol miktarda C vitamini içerdiğinden düzenli tüketilmelidir. Her gün 6-7 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesine özen gösterilmeli, yemeklerde salata ve zeytinyağlı yemeklerin tüketimi tercih edilmelidir.
Kandaki triptofan seratonin (mutluluk hormonu) üretimini arttırır, stresin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca stres altında vücut protein ihtiyacı artar.